Pişşirme Dereceleri
Az - Orta Pişmiş ( Medium - Rare ) : Eti ızgaraya bıraktıktan 1.5 dk. sonra diğer yöne çeviriyoruz ve 1.5 dk. ikinci ize verdikten sonra toplamda 3 dk. da etin bir yüzünün pişirme işlemini tamamlıyoruz. Ardından etin diğer yüzünü çeviriyoruz ve aynı işlemi 3 dk. içinde yine uyguluyoruz ve mühürleme işlemini bu yüzede uyguluyoruz. Toplamda 6 dk. sürmesi gerekiyor. Pişirme işleminin ardından yine etimizi 3 - 4 dk. dinlediriyoruz ve servis ediyoruz. Etin içi oldukça yumuşak, ıslak ve pembe kalır.
Orta Pişmiş ( Medium ) : Eti ızgaraya bıraktıktan 2 dk. sonra diğer yöne çeviriyoruz ve 2 dk. ikinci ize verdikten sonra toplamda 4 dk. da etin bir yüzünün pişirme işlemini tamamlıyoruz. Ardından etin diğer yüzünü çeviriyoruz ve aynı işlemi 4 dk. içinde yine uyguluyoruz ve mühürleme işlemini bu yüzede uyguluyoruz. Toplamda 8 dk. sürmesi gerekiyor. Pişirme işleminin ardından yine etimizi 3 - 4 dk. dinlediriyoruz ve servis ediyoruz. Etin içi hafif pembe kalır ve orta ıslaklıkta bir tat verir.
Orta - İyi Pişmiş ( Medium - Well ) : Eti ızgaraya bıraktıktan 2.5 dk. sonra diğer yöne çeviriyoruz ve 2.5 dk. da ikinci ize verdikten sonra toplamda 5 dk. da etin bir yüzünün pişirme işlemini tamamlıyoruz. Ardından etin diğer yüzünü çeviriyoruz ve aynı işlemi 5 dk. içinde yine uyguluyoruz ve mühürleme işlemini bu yüzede uyguluyoruz. Toplamda 10 dk. sürmesi gerekiyor. Pişirme işleminin ardından yine etimizi 3 - 4 dk. dinlediriyoruz ve servis ediyoruz. Pembelik kalmaz ve çok az bir ıslaklık kalır.
İyi Pişmiş ( Well Done ) : Eti ızgaraya bıraktıktan 3 dk. sonra diğer yöne çeviriyoruz ve 3 dk. ikinci ize verdikten sonra toplamda 6 dk. da etin bir yüzünün pişirme işlemini tamamlıyoruz. Ardından etin diğer yüzünü çeviriyoruz ve aynı işlemi 6 dk. içinde yine uyguluyoruz ve mühürleme işlemini bu yüzede uyguluyoruz. Toplamda 12 dk. sürmesi gerekiyor. Pişirme işleminin ardından yine etimizi 3 - 4 dk. dinlediriyoruz ve servis ediyoruz. Islaklık kalmaz ve tavsiye edilen bir pişirme derecesi değildir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder