Kebaplar

ADANA KEBAP


Malzemeler:
• 750 gram kuzu eti
• 150 gram boşluk dana eti kıyması
• 100 gram kuyruk yağı
• Toz kırmızı biber
• Kaliteli pul biber
• Tuz
Yapılışı:
Kebabın iyisi erkek koyun etinden yapılır.750gr erkek koyun etinin ( kol kısmını öneririm ) içine %15 kadar dananın boşluk kısmından çekilen kıyma, isteğe bağlı olarak %15-30 arasında taze kuyruk yağı katılır. Dana kıyması burada malzemelerin birbirine iyice yapışmasını sağlıyor. Malzemeleri tahta tablanın üzerine koyduktan sonra zırh ile etlerimizi satır kıyması haline getirilir. Hazırladığımız satır kıymasının içine isteğe göre tuz eklenir. Acı isteniliyorsa kırmızı toz biber biraz da kaliteli pul biber eklenir ve güzelce yoğrulur. Hazırlanan satır kıyması buzdolabında en az 2 saat bekletilir. Dinlenen satır kıymasından avucumuza 100-150gr aldıktan sonra işaret parmağı havada kalacak şekilde satır kıymasını şişe güzelce dizeriz. Mangal üzerinde yapılan kebabın tadına doyum olmaz. Evde ise ızgaranın üzerinde yapabilirsiniz. Mangal üzerinde kebabı devamlı çevirerek pişirmeliyiz. Mangal üzerinde pişen kebabın yağının alınması da önemlidir. Pişmekte olan kebapları pidenin üzerine alarak yağını pideye geçmesini sağlarız. Kıvamında pişen kebabın yanında ise mangalda pişen domates, yeşilbiber ve sumaklı soğan konulur.
Afiyet olsun.
 Notlar
•    Servis yaparken sumağa bulanmış soğan, közlenmiş çarliston biber ve maydanoz ile servis yapabilrsiniz.

SOĞAN KEBAP

Malzemeler:
•    2 kg kuru soğan(soğanlar küçük olacak)
•    1 kg az yağlı kıyma
•    1 cay bardağı nar eksisi
•    Tuz, karabiber ,kırmızı pul biber

Yapılışı:
Soğanları önce bi sudan geçiriniz daha sonra püskülünü kesip ikiye ayırmadan bıçak yardımıyla kesiniz kestikten sonra kıyma tuz kırmızıbiber ve karabiberi harmanlayınız. Hazırladığınız kıymayı soğanların arasına yerleştiriniz yuvarlak bı fırın tepsisine soğanların ağzı alta gelecek sakilde diziniz tepsi dolduktan sonra 2 su bardağı suya nar ekşisini ekleyiniz birazda tuz koyunuz hazırladıktan sonra soğanların üzerine ilave ediniz. Tepsinin üzerine alüminyum folyo kapatınız 45 dk o sakilde pişiriniz sonra folyoyu kaldırıp bı yarım saatte o sakilde pişiriniz,


 TAVUK ŞİŞ

Malzemeler
•    Yarım kg tavukgöğsü
•    3 adet kırmızıbiber
•    2 adet domates 2 Adet yeşil biber
•    1 yemek kaşığı zeytinyağı
•    3-4 dal marul
•    Tuz, kırmızı pul biber, karabiber

Yapılışı:
1.    Tavukgöğsünü kuşbaşı doğrayın, kırmızıbiberleri ise şişe dizilecek büyüklükte doğrayın.
2.    Tavukgöğsünü bir kaba alın ve üzerine zeytinyağı, karabiber, tuz ve kırmızı pul biber serpip harmanlayın yarım saat buzdolabında bekletin.
3.    Yarım saatin ardından tahta şişlere kırmızıbiber ve tavukgöğsünü dizin ve her iki tarafını da pişirin.
4.    Servis tabağına marul yaprakları dizin tavuk şişlerini üzerine koyup domatesleri dilimleyip yanına ilave edin ve servis yapın.
 Notlar
•    Servis yaparken sumağa bulanmış soğan, közlenmiş çarliston biber ve maydanoz ile servis yapabilrsiniz.

PATLICAN KEBAP



 Malzemeler:

•  350 gr kıyma
•  1 adet soğan
•  3-4 diş sarımsak
•  5 adet patlıcan
•  3 adet domates
•  1 tatlı kaşığı domates salcası
•  Pul biber
•  Karabiber
•  Kimyon
 • tuz ve 1 çay bardağı sıvı yağ

                                           
Yapılışı:

1. Karıştırma kabına Soğanı rendeleyin, sarımsağı ince kıyın.
2. Kıymayı ve bahartaları ekleyip iyice yoğurun.
3. Ceviz büyüklugunde parçalar kopararak elinizde yuvarlayıp, yassılaştırın.
4. Patlıcanları 2 parmak genişliğinde dilimleyin, acısının cıkması için tuzlu suda bir süre bekletin.
5. Tencerenin dışından başalayarak 1 patlıcan dilimi bir köfte koyarak sıkıca tüm tencere dolana kadar işleme devam edin.
6. Domatesleri rendeleyip, sıvıyağ,salça ve tuz ekleyerek iyice karıştırın.Tenceredeki patlıcanların üzerine gezdirin.
7. Kısık ateşte bir miktar domates suyunu çekene kadar pilşirin.

Notlar
•    Servis yaparken sumağa bulanmış soğan, közlenmiş çarliston biber ve maydanoz ile servis yapabilrsiniz.

KANAT IZGARA 



Malzemeler:
•    Yarım kg ucsuz kanat
•    3 adet kırmızıbiber
•    2 adet domates 2 Adet yeşil biber
•    1 yemek kaşığı zeytinyağı
•    3-4 dal marul veya fesleğen
•    Tuz, kırmızı pul biber, karabiber ve kimyon
 •  2 diş sarmısak
Yapılışı:
1.    Tavuk kanatlarını bir kaba alın ve üzerine zeytinyağı, karabiber, tuz ve kırmızı pul biber serpip harmanlayın yarım saat buzdolabında bekletin.
2.  Tavuk kanatlarını dolaptan çıkardıktan sonra kantaları şişlere  smetri şekilde dizin
3.    Tavuk kanatlarını  dizin ve her iki tarafını da pişirin.
4.    Servis tabağına marul yaprakları dizin tavuk şişlerini üzerine koyup domatesleri dilimleyip yanına ilave ve yeşil biber kırmızı biber yanında  servis yapın.
 Notlar
•    Servis yaparken sumağa bulanmış soğan, közlenmiş çarliston biber ve maydanoz ile servis yapabilrsiniz.

 Domatesli Kebap



 Et severler için güzel ve iştah açıcı bir kebap tarifi sunuyorum. Kiraz domateslerle birlikte çöp şişlere dizilerek fırına verilen Domatesli kebap size evde kebap keyfini ve lezzetini yaşatacak bir pratik bir tarif..


Malzemeler
•    500 gr. döş kıyması
•    1 adet soğan
•    Yarım demet maydanoz
•    Tuz
•    Karabiber
•    Kırmızı pul biber
•    18 adet kiraz domates
Yapılışı
1.    Kıymayı geniş bir kaseye alın ve soğanı rendeleyip ekleyin.
2.    Tuz, karabiber, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ilave edip yoğurun.
3.    Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verin.
4.    Çöp şişlere domates ve köfteleri dizip fırın ızgarasında önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.
Notlar
•    Servis yaparken sumağa bulanmış soğan, közlenmiş çarliston biber ve maydanoz ile servis yapabilrsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder